Denge ve Denetleme Ağı Seçim Özel Bülteni - Mart 2024

Mart ayı seçim özel bülteninden merhaba

31 Mart Pazar günü, önümüzdeki 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandığa gittik. 
Yerel seçim süreci, aday belirleme yöntemleri, adil olmayan kampanya süreçleri ekseninde tartışmalı geçerken resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan çıkan oylar “ilk”leri beraberinde getirdi. 1977’den bu yana, 47 yıl sonra ilk kez birinci parti olan CHP, 14’ü büyükşehir olmak üzere 35 il belediyesi kazandı. AK Parti ise kurulduğu 2001’den bu yana ilk kez 2. parti konumuna geriledi.

Seçim sonuçları toplumun pek çok kesiminde “sürpriz” olarak karşılandı; ekonomideki derinleşen sorunlar, küskün seçmen ve dış politikanın sonuçlarda etkili olduğu yorumları yapıldı. 

Seçimlerin ardından ise gözler Van’da yaşanan gelişmelere çevrildi, İstanbul’un bazı ilçelerinde yapılan itirazlar tartışmalara neden oldu. Van’da Büyükşehir Belediye Eş Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın memnu (yasaklı) hakları geri alındı. Gaziosmanpaşa’da ilçe seçim kurulu itirazlar üzerine oyların yeniden sayılmasına karar verdi. 

Geride bıraktığımız ay boyunca, denge ve denetleme merceğiyle gündemdeki önemli gelişmeleri derlediğimiz aylık bültenlerimizin Mart sayısını “seçim özel” olarak hazırladık; pek çok başlığa ve önemli açıklamalara yer verdik. 

Siz de merceğinize takılan, gündeme etki eden gelişmeleri bizlerle paylaşıp bültenlerimize katkı sağlayabilirsiniz.

Nisan bülteninde görüşmek üzere…

Farklı düşünüyoruz, bir arada çözüyoruz!
BİZE KATILIN