Lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk ve Psikoloji bölümleri çift anadal programında, yüksek lisansını aynı okulun İnsan Hakları Hukuku bölümünde tamamladı. Erişilebilir kamusal alanların yaratımında Anayasanın engelli insan tahayyülü üzerine çalışmalar yürüten Yazgan, Bahçeşehir Üniversitesi Kamu Hukuku doktora programına devam ediyor. 2021 yılının Temmuz ayından bu yana Ceviz Otizm’de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alan Yazgan, 2023 seçim sürecinde, engelli kişilere bakım emeği veren seçmenlerin oy kullanırken yaşadıkları sorunları çözümlemek amacıyla farkındalık kimliği çalışmalarında yer aldı.
İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü, Sabancı Üniversitesi Kurumsallaşma ve Toplumsal Katkı Süreçlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Profesörü. Wellesley College ve Harvard Üniversitesi’nde doktora sonrası çalışmalarını tamamlayan Keyman, doktora derecesini Uluslararası İlişkiler ve Karşılaştırmalı Siyaset üzerine Carleton Üniversitesi’nden, lisans ve yüksek lisans derecelerini ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden aldı.
Türkiye’nin önde gelen siyaset bilimcileri arasında yer alan Keyman, küreselleşme, demokratikleşme, uluslararası ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri, Türk dış politikası ve sivil toplumun gelişimi konularında uzmanlaştı. 7. Tasam Stratejik Vizyon Ödülleri kapsamında “Stratejik Vizyon Sahibi Bilim İnsanı” ödülü bulunan Keyman, aynı zamanda Bilim Akademisi üyesi.
Prestijli birçok ulusal ve uluslararası kuruluşun danışma kurulu üyeliğini yürüten Keyman, çok sayıda önemli uluslararası akademik derginin yayın kurulunda da görev alıyor.
Lisansını Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünde, yüksek lisansını Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. ODTÜ’deki idari ve akademik çalışmalarının yanı sıra Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak ders veriyor. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Demokrasi Kadın ve Gençlik Derneği gibi sivil toplum örgütlerinde, dernek üyesi, disiplin ve denetleme kurulu üyelikleri görevlerinde bulunan Özdemir, DDA’da ise Medya Reform Grubu üyeliği yaptı. Özdemir’in, “Değişen Dünyada İnsan Haklarını Düşünmek, Düşünce ve İfade Özgürlüğü: Türkiye’de Medya Sansürü” ve Halit Çelik Hukuk Ödülü kazandığı “12 Eylül 1980 Döneminde Sansür ve Oto-Sansür” adlı kitapları bulunuyor.
Lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünde tamamladı. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinde ise yüksek lisansını tamamladı. Çevikbaş, 2008-2014 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde idari personel olarak görev yaptı, halen MEB’de öğretmen olarak çalışıyor. 14 yılı aşkın süredir sivil toplum aktivisti olarak faaliyette bulunan Çevikbaş, HEY AKADEMİ Genel Başkanı.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Kamu Hukuku üzerine lisansüstü eğitimini tamamladı. İzmir’de avukatlık yapan İnce, ceza, göç-iltica, insan hakları hukuku ve çevre hakları alanlarında çalışıyor. Adalet Sistemini İzleme Derneği’ni temsilen DDA’da yer alan İnce, 2016 yılından bu yana Yargı Reform Grubu’nda birçok çağrı metni ve politika belgesinin hazırlanmasında rol aldı.
Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümü lisans mezunu. 1997 yılından itibaren çevre-gençlik politikaları konusunda gönüllü / aktivist olarak birçok proje ve çalışma yürüttü. 1996-2011 yılları arasında aktif siyaset içinde yer aldı. 2016 yılından beri tüketici hakları alanında çalışmalar sürdüren Ateş, Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Sekreteri. Ateş, DDA Ağ Temsilciliği görevinde bulundu.
Gazeteci. 2000-2015 yılları arasında Anadolu Ajansı Diyarbakır Bölge Müdürlüğü’nde muhabir olarak görev yaptı. Şu an CEGA Medya’da editör.
2015 yılından bu yana ise sivil toplum örgütlerinde aktif olarak çalışıyor. Diyarbakır Kültür Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan Özdemir, Türkiye’de ilk kez Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde oluşturulan DTSO Kadın Meclisi’nin kurucuları arasında yer aldı.
Lisans derecesini Kırıkkale Üniversitesi İşletme Bölümünden aldı. Hacettepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Yüksek Lisans Programı’nda eğitimini sürdürüyor. Tez çalışmasını yerel yönetimlerde kadın temsili üzerine yapıyor. Ankara Yenimahalle Belediyesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Ofisi’nde Proje Koordinatörü olan Demircan, 2008 yılından beri ulusal ve uluslararası pek çok projede görev aldı. 2014 yılında İnsanca Yaşam ve Demokratik Toplum Derneği’ni (İYADER) kuran ve halen başkanlığını yürüten Demircan, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine çalışmalar yürütüyor. Ayrıca JCI Ankara’nın 2023 Başkanlığı görevini sürdürüyor. DDA da ise Ankara İl Koordinatörlüğü görevinde bulundu.
İlkokulu Viyana Avusturya’da, ortaokulu Tallinn Estonya’da ve lise öğrenimini Kuveyt’te Amerikan Koleji’nde tamamladı. Yüksek Öğrenimini ise Çankaya Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümünde ve aynı dönemde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde yan dal yaparak tamamladı. Çankaya Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümünde yüksek lisan yapan Işıldak, ODTÜ’de Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde doktora eğitimine devam ediyor. 2014 yılından bu yana bazı basın yayın organlarında köşe yazarlığı yapan Işıldak, 7 yıldır ise Adli Tercüman ve Konkordato Komiseri olarak görev alıyor. DDA’da ise Ağ Temsilciliği görevinde bulunan Işıldak, Genç Düşünce Enstitüsü’nün de Kurucu Genel Başkanı.
Hukukçu. İnsan hakları savunucusu. Kamuda ve sivil toplum örgütlerinde insan hakları ve kamu etiği alanlarında çalışmalar yaptı. DDA’nın kuruluşundan itibaren içerisinde yer aldı. Koordinasyon Grubu’nda ve çeşitli çalışma gruplarında görev yaptı. İç Değerlendirme Grubu Üyeliğinde bulundu.
Kadir Has Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ve Beykent Üniversitesi Oyunculuk bölümlerinde eğitim aldı. Gençlik, insan hakları, çevre, göç, cinsiyet eşitliği çalışmaları alanında pek çok ulusal ve uluslararası kurumda yer aldı; çeşitli ağlarda delege ve temsilci olarak görev üstlendi. Gençlik Sanat, Araştırma ve Eğitim Derneği (YouthA.R.T) temsilcisi olarak dahil olduğu DDA bünyesinde Sivil Toplum Reform Grubu, Medya Reform Grubu ve İletişim Grubu üyeliğinde bulundu.
Sosyal Hizmet Uzmanı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Hizmet Anabilim Dalı’nda yüksek lisans programına devam ediyor, aynı zamanda Sakarya Üniversitesi’nde Mahalli İdareler ve Şehircilik programında yüksek lisans eğitimine başladı. 2015 yılından bu yana İzmir ve Çanakkale’de birçok farklı STÖ’de (çocuk, genç, göç ve kalkınma vb.) gönüllü olarak yer aldı ve çeşitli alanlarda kolaylaştırıcılık görevini üstlendi. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER) İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı, İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Sekreteri. İzmir’de bir yerel gazetede ‘Birlikte Düşünelim’ temasında köşe yazarlığı yapıyor.
Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Ön Asya Arkeoloji Bölümünde tamamladı. Sosyal Güvenlik Kurumunda 2018 yılına kadar memur ve şef olarak görev yaptı. Emekli. A Diplomalı Futbol Antrenörü.
Arkeologlar Derneği, AGRİDA, Tüketici Hakları Derneği ve TÜFAD üyesi. Yuva Derneği/Koza Platformu, Türkiye Organik Ağı, Buğday Derneği/Zehirsiz Sofralar Ağı ve GoFor yasal temsilciliği görevlerini yürütüyor. DDA’da ise Yürütme Reform Grubu’nda Temsilci-Eş Temsilcilik görevinde, Koordinasyon Grubu Üyeliğinde ve Proje Yönetim Ekibinde bulundu.
İlkokul, ortaokul ve liseyi Mardin’de okudu. Bakü Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. İş insanı olarak ticaretle uğraşan Aktaş, Mardin Süryani Birliği Derneği Başkanı. Aktaş, DDA’da Yerel Yönetimler Reform Grubu ve Koordinasyon Grubu üyeliklerinde bulundu.
Mevlana Anadolu Lisesi’ni birincilikle bitirmesinin ardından Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesinden “yüksek onur öğrencisi” olarak 2017 yılında mezun oldu. Yaklaşık 6 yıldır Batman’da serbest avukatlık yapıyor. Hak temelli sivil toplum örgütlerinde kadın hakları ve insan hakları alanında gönüllü olarak faaliyetler yürütüyor. Batman Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi olan Ayhan aynı zamanda, Batman Barosu İnsan Hakları Merkezi ve Mezopotamya Barış Akademisi Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi.
Sağlık Bakanlığında değişik kademelerde yönetici ve eğitimci olarak ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalarda görev aldı. Yönetim, Proje Uygulama ve Koordinasyonu, Ergen, Engelli, Yetişkin Eğitimi, Danışmanlık konusunda uzmanlaştı.
Ozanözü, 2007 yılından itibaren kadın, çocuk, göçmen ve engelli alanında hak ve savunuculuk çalışmaları yapan birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda görev aldı. Halen Çankaya Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığı görevini yürütüyor. 2012 yılından bu yana da DDA Yerel Yönetimler Grubu Eş Temsilciliği ve Ağ Temsilciliği görevlerini yürüttü. Ozanözü’nün “Ankara Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (ASTOP) Üstün Hizmet ve Başarı Ödülü” bulunuyor.
*İsimlere göre alfabetik sıralama yapılmıştır.
Bu web sitesi, Denge ve Denetleme Ağı tarafından yürütülen ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (Sida) tarafından desteklenen Denge ve Denetleme Ağı projesi kapsamında yayın yapmaktadır. Web sitesinde yer alan içerikler Sida’nın resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.
Copyrights © Denge Denetleme Ağı. Tüm Hakları Saklıdır.