Cumhuriyetin 2. Yüzyılında genel seçimlere doğru, birlikte geleceği inşa edeceğimiz bu kritik dönemde, nasıl bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz?
Hepimiz vatandaşlar olarak bu toplumun bir parçasını oluşturuyoruz. Her birimiz bir yapbozun parçaları gibi, birbirimizin yerini dolduramayacak kadar farklı yaşam biçimlerine, fikirlere, mesleklere sahibiz ancak bir arada olduğumuzda anlamlı bir bütün oluşturuyoruz. Peki bizi birbirimize bağlayan, bir araya gelmemizi sağlayacak ortak değerlerimiz, beklentilerimiz hakkında neden hiç konuşmuyoruz?
Gelin, dikkate alınmadığı için dile getirmekten vazgeçtiğimiz taleplerimizi Demokrasi Atölyelerinde talep eden değil yetki sahibi aktörler olarak dile getirelim. Birbirimize tanış olup, farklılıklarımızı muhafaza ettiğimiz ama bir yandan da ortaklaştığımız talepleri görünür kılalım. Bir arada olmaktan aldığımız güçle demokrasi talebimizi daha yüksek sesle yineleyelim. Sadece seçim döneminde değil, öncesinde kendimizi ifade edelim ve seçim sonrası tesis edilecek düzenin bir parçası olalım!
Bu kapsamda, Demokrasi Atölyelerinde Türkiye’nin dört bir yanından gönüllü kolaylaştırıcı olacak kişiler için bir “Kolaylaştırıcılık Eğitimi Programı” gerçekleştiriyoruz. Eğitim programına seçilecek kişiler, kolaylaştırıcılığın temel ilkeleri, yetişkin eğitimi ve Demokrasi Atölyesi uygulamasına ilişkin eğitim alacak ve sonrasında kendi şehirlerinde Demokrasi Atölyelerini gerçekleştirecekler.
Eğitimin Amaçları
Sivil toplum gönüllülerinin, illerinde DDA demokrasi atölyeleri gerçekleştirebilmeleri için atölye kolaylaştırıcılığına dair kapasitesini geliştirmek Vatandaşların karar vericilerden ve ülke siyasetinden taleplerini, katılımcı bir araçla ve sivil toplum eliyle ortaya koymak Bir arada olmanın önemi hatırlamak ve hatırlatmak, ortak sorunlarımıza birlikte somut çözüm önerileri geliştirmek.
Eğitimin İçeriği
Eğitim bir gün teorik aktarım, iki gün pratik uygulama olmak üzere 3 gün sürecek ve Ankara’da gerçekleştirilecektir. (Ulaşım ve konaklama masrafları DDA tarafından karşılanacaktır.) 3 gün boyunca, teorik ve uygulamalı modüller, deneyim yaşatan egzersizler aracılığıyla atölye kolaylaştırıcılığının temel ilkeleri, yetişkin eğitimine dair teorik bilgiler paylaşılacak ve uygulama becerileri geliştirilecektir.
Başvuru Kriterleri
Demokrasi Atölyeleri kolaylaştırıcı eğitimine katılacak kişilerin aşağıdaki kriterleri karşılaması beklenmektedir:
Eğitim Tarihi 16,17,18 Aralık 2022
Başvuru kriterlerine uygun niteliklere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız ve programa başvurmak isterseniz 4 Aralık 2022 tarihine kadar buraya tıklayarak başvurunuzu online olarak yapabilirsiniz.
Bu web sitesi, Denge ve Denetleme Ağı tarafından yürütülen ve İsveç Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı (Sida) tarafından desteklenen Denge ve Denetleme Ağı projesi kapsamında yayın yapmaktadır. Web sitesinde yer alan içerikler Sida’nın resmi görüşlerini yansıtmamaktadır.
Copyrights © Denge Denetleme Ağı. Tüm Hakları Saklıdır.