Osmanlı Devleti’nde Toplumsal Değişim ve İktidarın Kısıtlanması Masaya Yatırıldı

Anadolu Tarihinde Denge ve Denetleme Tartışmaları çalışmamız kapsamında gerçekleştirdiğimiz seminerlerin sonuncusunda Osmanlı Devleti’ndeki toplumsal ve siyasi değişimler ele alındı.
Prof. Dr. Baki Tezcan ve Doç. Dr. Ali Yaycıoğlu’nun konuşmacı olduğu, Onur Kalkan’ın moderatörlüğünü yürüttüğü “Osmanlı Devleti’nde Toplumsal Değişim ve İktidarın Kısıtlanması Tartışmaları” başlıklı seminer yoğun ilgi gördü.

Seminerde, Osmanlı Devleti’nde devlet-toplum ilişkileri ile iktidar tartışmaları tarihsel bir perspektifte ele alınırken, İslam hukuku ve İran devlet geleneğinin Osmanlı Devleti’ne yansımaları, çeşitli toplumsal grupların iktidarın kısıtlanmasındaki etkileri masaya yatırıldı.
Bu keyifli semineri YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Anadolu'nun tarihinde denge ve denetleme mekanizmalarının izlerini aradığımız üç yıllık yoğun çalışmanın raporunu sizlerle bir kitap olarak paylaşmanın sevinci içerisindeyiz. “Anadolu Siyasal Tarihinde Denge ve Denetleme Tartışmaları: Hitit, Bizans ve Osmanlı Devletlerinde İktidarın Kısıtlanması, Yönetimsel Gelenekler ve Toplum-Devlet İlişkileri” kitabına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

Anadolu Siyasi Tarihinde Denge ve Denetleme Tartışmaları

Farklı düşünüyoruz, bir arada çözüyoruz!
BİZE KATILIN